Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Träföretag efter Spendrups

Annons

-Nu ska vår hyresvärd (kommunala utvecklingsbolaget Laven) göra i ordning lokalerna. Jag räknar med att vi kan flytta in i början av april, säger Bo Hellsing som äger träföretaget.

Inklusive honom själv och hans hustru har företaget tio anställda och de sysslar med tillverkning av träemballage. Hellsing har förhoppningar om att styrkan kan öka på sikt.

-Nu får vi lokaler på cirka 1 200 kvadratmeter som vi kan växa i.

Kommunens näringslivschef Jan Björnehaag är mycket nöjd med överenskommelsen med Bo Hellsing.

-Vi kommer att skriva ett treårigt hyresavtal som sedan förlängs automatiskt. Det här blir en kanonbra lösning, säger Björnehaag som betraktar Bergslagens Träcenter som en stabil och säker hyresgäst.

-Företaget expanderar ständigt och jag vet att de har ett väldigt bra rykte bland sina kunder. Det får lokaler som passar perfekt med stora öppna ytor utan skrymslen och språng, framhåller näringslivschefen.

Under ungefär 3,5 år har företaget hyrt lokaler i gruvans före detta snickeriverkstad, nära mekaniska verkstaden. Fastigheten ägs av Grängesbergs Snickeri.

- Hellsing har haft lokaler på lite drygt 500 kvadrat, vilket är ungefär hälften av utrymmena i huset. Övriga lokaler har vi för vår verksamhet, säger Christer Holm som driver snickeriet tillsammans med Jan Linderholm.

Holm har goda förhoppningar om att de lokaler som nu blir lediga snart får en ny hyresgäst.

-Vi har en del intressenter. Det är ju fina lokaler med tillhörande kontor och personalutrymmen som bör passa något tillverkande företag, konstaterar Christer Holm.

Han startade Grängesbergs Snickeri 1979 och fram till 1993 höll företaget till på Dynamitenområdet. I samband med att Laven styckade av fastigheter på gruvområdet passade snickeriet på att köpa snickerifastigheten. Sedan i mitten av 80-talet delägs firman av Jan Linderholm.

-Vi gör mest jobb åt företag men även en del åt privatpersoner. Bland annat tillverkar vi detaljer som ABB har i transformatorer och åt företag i Stockholm producerar vi detaljer till möbler.

- När det gäller privatpersoner är måttbeställda inomhustrappor i trä en stor produkt för oss, berättar Christer Holm.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons