Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trafikskola byter lokaler

Annons

Under onsdagen inspekterade Mattias Jansson, 44, de tilltänkta lokalerna tillsammans med en fastighetsvärderare. På plats fanns också Torleif Fallsdalen, 44, som ägt fastigheten sedan hösten 1998.

- Torleif har gett mig ett pris. Om allt går i lås så kommer det här att kosta mig 1,4 -1,6 miljoner kronor. Då ingår kostnader för ombyggnad och utbyggnad, säger Jansson.

Förhoppningen är att få ta över fastigheten den 1 april eller 1 maj. Ett par mindre lokaler till vänster om huvudbyggnaden tänker han riva.

- Där blir det dels nybyggnad av ett förråd för uppställning av våra tio motorcyklar, dels en nybyggnad där vi tänker ha receptionen.

- Dessutom blir det invändig ombyggnad av befintliga lokaler och så planerar jag att byta ut oljepannan mot bergvärme. Jag gissar att det tar cirka tre månader innan ombyggnaden är klar.

Mattias Jansson startade trafikskolan i början av 90-talet och har hela tiden haft verksamheten i hyrda lokaler vid Furuhällsgatan, ovanför ABB. Dessa lokaler mäter cirka 200 kvadratmeter och ungefär lika stora utrymmen blir det i gamla Konsum.

Nya tillbyggnaden blir på sammanlagt 46 kvadrat medan de befintliga gamla butikslokalerna mäter 179 kvadrat.

- Det kan vara roligt att ha verksamhet i egna lokaler och dessutom är det ett sätt att minska driftskostnaderna. Men vi har trivts jättebra vid Furuhällsgatan.

Mattias Trafikskola har i Ludvika sex anställda och tillgång till sju bilar. Årligen tar man emot 400 -500 elever där den övervägande delen skriver in sig för att ta körkort för bil.

- 50 - 80 elever anmäler sig för att ta körkort för motorcykel och vi har även möjlighet att utbilda för körning med tungt släp. Vi har också verksamhet i Fagersta där vi har tre anställda och tre bilar, upplyser Mattias Jansson.

Gamla Konsum hyrs för närvarande av firma Folkes Persienner och Markis. Firmans ägare har sagt upp hyreskontraktet och tänker flytta till lokaler på Karlberg, enligt Jansson.

På övervåningen i det gulmålade huset finns två lägenheter. Ännu är det en öppen fråga om bostadshyresgästerna blir kvar efter ägarskiftet. Mattias Jansson konstaterar dock att bostadsinnehavarna kan stanna om de vill eftersom de har besittningsrätt på sina lägenheter.

Politikerna i byggnadsnämnden ser ingen anledning att motsätta sig om- och utbyggnadsplanerna.

Vid nämndens möte på onsdagen beviljades bygglov. Enligt ordföranden Kurt Lundberg (s) var det ingen av politikerna som invände mot planerna.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons