Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trafikregler gäller väl alla?

Annons

Gäller inte bestämmelserna i trafiklagstiftningen för taxiföretagen i Falun? Jag bara undrar.

Dagligen står taxibilar/ bussar parkerade långa tider strax före eller på övergångsstället utanför lasarettets huvudentré i Falun.

Många gångtrafikanter använder det aktuella övergångsstället.

De flesta gångtrafikanterna här är säkert oroliga för sin egen sjukdom eller för någon nära anhörigs sjukdom. Då är det lätt hänt att en allvarlig olycka inträffar på övergångsstället, då sikten skyms av en stor taxibuss.

Dagligen kommer taxibilar/bussar körande efter gång- och cykelbanan efter Promenaden i Falun. Gång- och cykeltrafikanter får då fly upp i snödrivorna när taximarodörerna kommer susande.

Men det förekommer även att taxibilen/bussen under lång tid står stilla på gång- och cykelbanan, förmodligen i väntan på att beställaren ska komma ut.

Även när passagerare ska lämnas står taxibilen/bussen på cykel- och gångbanan lång tid, när resan ska betalas. För att då ta sig förbi taxin måste gående, cyklister och rörelsehindrade med rullatorer pulsa genom snödrivorna.

Jag utgår ifrån att boende efter Promenaden inte är sjukare eller skröpligare än boende på andra platser.

Om taxibilen/bussen stannar ute på Promenaden är jag övertygad om att passageraren/beställaren orkar gå den då längre vandringen på max fyra meter.

Kan orsaken till att gång- och cykelbanan brukas vara taxichaufförens lättja?

GÅNGTRAFIKANT

Mer läsning

Annons