Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trafikolyckorna ökade under 2006

Annons

- Vi kan se att antalet automatlarm har ökat mycket och det har också varit fler trafikolyckor under året konstaterar räddningschefen Per Hampus.

När det gäller trafikolyckorna har dessa varit 43 under 2006 och året innan hade man 38 olyckor. Av olyckorna har två slutat med en dödlig utgång. Det är främst i samband med turistsäsongen och fjälltrafiken som de flesta olyckorna har inträffat.

Det anmärkningsvärda är att antalet automatlarm har ökat med cirka 25 procent från 57 larm 2005 till 78 förra året,

- Det finns ett och annat okynneslarm men många av automatlarmen sker genom bland annat slarv på arbetsplatser där hantverkare exempelvis arbetar, säger räddningschefen Per Hampus.

När det gäller brand i byggnad noteras en liten minskning. 2005 hade man 25 sådana bränder medan det förra året var 23. Däremot har antalet bränder som inte gäller byggnad ökat markant från 35 år 2005 till 44 förra året. Men detta hänger samman med att det varit betydligt fler skogsbränder under förra året. I den statistiken ingår också ett flertal containerbränder, då främst i Sälenfjällen.

-Lyckligtvis hade vi ingen stor skogsbrand som man haft på andra platser i landet utan vi kunde mycket snabbt begränsa skadorna också vid skogsbränderna, säger räddningschefen Per Hampus.

-Men som helhet var förra året ett normalår även om man skulle kunna önska sig att de onödiga automatlarmen blir färre, säger Per Hampus.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons