Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trafiklösning vid ABB dröjer

Annons

- Vi har diskuterat köpet i kommunens planberedning. Men tyvärr äger vi inte frågan så att säga, säger kommunalrådet Roger Stål (s).

Han vill helst av allt se en fortsättning på viadukten över järnvägen mot Västerås med en bro över järnvägen vid infarten tilll ABB.

- Men Banverket har senarelagt sitt projekt så vi tvingas säkert vänta i 15-20 år på en trafiklösning, säger Stål som dock inte kan ge de blivande ägarna till Kvists hus garanti på att huset inte blir tvångsinlöst.

- Banverkets planer är av riksintresse så även om vi skulle sätta oss på tvären och tillgodose Tankas och boendes intressen så lär vi inte råda på ett riksintresse. Men som Banverkets planer utvecklats ligger denna fråga långt, långt in i framtiden, säger Stål.

Han har noterat att trafikstörningarna i korsningen ökat i takt med att antalet tåg och längden på dessa ökat.

- Den tunga trafiken till ABB har blivit ett allt större problem och vi kan inte på sikt ha bommar som stänger till en arbetsplats med 2 500 anställda.

- Dessvärre så försämras Ludvikas trafiklösning också av Vägverkets senareläggning av riksvägsprojektet. Riksvägen är en annan av de frågor som besvärar ABB.

- Jag uppmanar Banverket och Vägverket att tänka till ännu en gång, kanske etappindela infrastrukturprojekten så att vi åtminstone får lite förbättringar i trafiken, säger Roger Stål.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons