Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trafikkaos i Falun

Annons

Trafiksituationen i centrala Falun har de senaste dagarna återigen kommit i blickpunkten. Efter år av fruktlöst funderande har gatu- och parkförvaltningen nu tydligen fått panikångest liksom byggnadsnämnden som hakat på.

Eftersom man inte kommit fram till någon lösning på problemen föreslår man helt enkelt (på prov!) att stänga av Södra Mariegatan för all biltrafik. "Bilisterna till och från centrum får i stället leta sig fram via kringfartslederna - Hanröleden och Lugnetleden - och Linnégatan" (Linnévägen heter den väl? - vet inte nämndledamöterna detta?).

Ursäkta, alla bor inte i centrum? Har Ni glömt bort att det faktiskt bor innevånare också på Trotzgatan, både norr och söder om Södra Mariegatan? De som bor norrut från S. Mariegatan kan visserligen krångla sig fram på diverse sätt och avsevärt längre väg med åtföljande större utsläpp till till exempel Hemköp Svalan och Matmagasinet. Men hur ska bilister strax söder om S. Mariegatan kunna komma ut med bilen? Trotzgatan är enkelriktad norrut på ömse sidor om S. Mariegatan!

Ytterligare en aspekt. Vad säger miljönämnden om de klart ökade utsläppen? Boende efter Åsgatan, Blindgatan och Slaggatan får väl också ungefär motsvarande problem vid färd mot Britsarvet.

Nej, stäng S. Mariegatan och ge de boende dispens för att komma in och ut till sina bostäder. Ta bort enkelriktningen på Trotzgatan, tillåt trafik i båda riktningarna på Mäster Jons gränd och bygg ut Promenaden mot Magasinsgatan.

HR/IR

Mer läsning

Annons