Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trafiken i Östtjära oroar byborna

Annons

Det är inte första gången som vägen genom Östtjärna är på tapeten. Den första november 1999 skrev Falu-Kuriren att föräldrar till barn i Östtjärna var oroliga över att det skulle inträffa en olycka. 1999 var hastighetsbegränsningen satt till 50 kilometer i timmen genom byn. Föräldrarna vände sig då till länsstyrelsen och bad om en nedsättning av högsta tillåtna hastighet till 30 kilometer i timmen.

Det har nu gått drygt två år och problemet med höga hastigheter och tung trafik verkar finnas kvar.

- Det är den tunga trafiken som är värst, och en kategori som borde veta hur man kör genom ett tätbebyggt område är väl yrkesförarna, säger Adriene.

Adriene har sitt hus några meter från vägen.

- Motorljudet är så högt vid vår gård att vi knappt kan sitta ute på vår verandan och föra en vanlig diskussion, säger Adriene.

Adriene och Gunvor vill att kommunen kommer ut till Östtjärna så de med egna ögon och öron får ta del av en eftermiddag utefter byavägen.

- Självklart ska det existera trafik på vår väg, men det måste till någon åtgärd för att få bukt med fortkörningen och den tunga trafiken som rullar här dagligen, och sen vill vi att polisen kommer ut till Östtjärna och gör mer kontinuerliga hastighetskontroller, avslutar Gunvor och Adriene.

STEFAN HAMRÉUS

Mer läsning

Annons