Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trafikanter varnas för tre kvigor på rymmen

Annons

De tre förrymda kvigorna är fortfarande försvunna.

-De kan uppehålla sig vid vägar och vi vill därför uppmana alla trafikanter att ta det försiktigt, säger lantbrukare Olle Berg.

Det var, som tidningen tidigare berättat, totalt nio kvigor som för en dryg vecka sedan rymde ur en beteshage i närheten av Djurås by.

De sam över Dalälven till Arvslindan och gick sedan till Arvslindan, där fyra av djuren kunde fångas in. Två av kvigorna lät sig inte fångas, varför de avlivades.

Under måndagen fick Olle Berg rapporter om att två av djuren varit synliga i Nysäl och att ett summit över älven till Lindan.

-Vi har sett spår efter en kviga i närheten av flygfältet, men trots att vi varit ute från tidig morgon till sen kväll har vi inte lyckats lokalisera vare sig den eller de djur som sågs på andra sidan älven.

Med tanke på olycksrisken har varningsskyltar satts ut efter de större vägar som djuren tros uppehålla sig i närheten av.

-Kvigorna, som vid det här laget är både stressade och förvildade, väger uppskattningsvis omkring 400 kilo, säger Olle Berg, som är tacksam för alla tips om var djuren befinner sig.

Han kan nås på telefon 070-229 65 07.

Modemedvetet hos PRO Mockfjärd

Medlemmarna fick även information om kommande aktiviteter. Slink in-orkestern stod för underhållning och dansmusik.

Mer läsning

Annons