Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Träffpunkt blev fullträff"

Annons

- Vi vill vara vänner.

Det var appellen när Ludvikabor och många asylsökande kom tillsammans på fritidsgården Ugglan i centrum på Valentindagen. Rubriken var Träffpunkt Alla Hjärtan och initiativtagare var den lokale kd-ordföranden Carl-David Dahlman.

Han och kristdemokraterna hade ambitionen att ge asylsökande, invandrare och övriga Ludvikabor ett bra tillfälle att träffas och bekanta sig med varandra. Detta under trivsamma former i kombination med servering och underhållning.

- Det kom så mycket folk att mina frivilliga medhjälpare fick lov att gå ut på sta´n och handla mer kaffebröd och låna fler stolar från Sporthallen, berättar Dahlman med entusiasm.

Totalt var det ett 50-tal personer, de flesta från främmande kulturer, som trivdes tillsammans under några eftermiddagstimmar.

För den musikaliska underhållningen svarade kände orkestermusikern Thore Eylis som framförde ett program med internationella melodier på dragspel. Det blev även tillfälle för en stunds allsång. En av gästerna utförde dessutom solosång på ryska.

Till underhållarnas skara hörde även Dahlman själv som framförde ett italienskt stycke för blockflöjt. De olika programpunkterna blev mycket uppskattade och drog kraftiga applåder.

Birgitta Lissmyr representant för Integra uttalade sin tacksamhet för arrangemanget som också innebar att de långväga gästerna fick ett bra tillfälle att öva sig på svenska språket.

Dahlmans avslutade med ett kåseri på långsam svenska över hjärtats betydelse både i det fysiska och sociala livet.

- Nu hoppas jag att andra partier, organisationer och föreningar vill vara med och ordna fler sådana här träfffar. Inte bara på alla hjärtans dag utan flera gånger per termin, slutar Dahlman.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons