Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Träff för Säterbor intresserade av att delta i eftersök

Annons

I kväll hålls en sammankomst i Säterbygdens orienteringsklubbs klubblokal i före detta yrkesskolan i Säter som handlar om eftersök.

Ove Einarsson från Civilförsvarsförbundet gästar och berättar om det nya sätt som används vid eftersök av försvunna personer. Orienterare har i alla år varit en viktig resurs när personer gått bort sig i skogen.

Det är nu meningen att medlemmar i orienteringsklubb ska få utbildning i eftersök och en grupp kan finnas att sätta in vid behov.

- Men det kanske även finns andra i Säter som är intresserade att vara med i eftersök och de är också välkomna i kväll, säger Bengt Swenson i orienteringsklubben.

Under kvällen visas bland annat en film från ett mycket uppmärksammat försvinnande i Värmland för några år sedan där en liten flicka försvann och var borta i flera dygn.

Det letades på alla tänkbara ställen utan resultat. En grupp frivilliga orienterare kom till platsen och efter att ha studerat var man letat gav gruppen sig ut i skogen och hittade också flickan, dessutom välbehållen.

Filmen är riktigt gripande och visar vikten av att eftersök sker på rätt sätt för att kunna rädda liv.

ROLAND BERG

Mer läsning

Annons