Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Traditionellt vårligt i Cassels

Annons

För elfte gången firade de in våren på det här sättet inne i Cassels. Det avslöjade Lasse Persson när han välkomnade en salong, där drygt hälften av fåtöljerna var upptagna.

- Två år har vi spelat här utanför också, när det brunnit.

När manskören inledde med Lindblads Längtan till landet - kanske mer bekant som Vintern ra`- så var det den 25 valborgsmässoaftonen i följd som man framförde sången.

Premiären skedde alltså intill valborgsmässoelden i Saxdalen och redan då var det gitarrläraren och musikern Roger Broberg som ledde sin kör, bestående av fotbollsspelare!

- Vi gick hem till Roger och han tog sig an 10 - 11 entusiaster som sedan kunde framföra Vintern rasat ut i grusgropen lagom till vårhyllningen, berättade Persson.

I årets programversion följde sedan bland annat ett potpurri, sammansatt av Roger Broberg. I det vårliga tonvalet ingick Fjäriln vingad, Solen glimmar, Alla fåglar kommit re´n och I den härliga vårsolens glans.

När valborgsmässoaftonens orkester gjorde entré, blev det med en egen fanfarpampig inledning.

- Det var en pasodoble (spanskt dubbelsteg, sällskapsdans) under namnet Lola Flores, presenterade musikkårens ledare Karl Erik Anestedt och levererade en skämtsam fundering runt melodititeln.

- Lola är ju en Formel 1-bil - och Flores betyder blommor. Det handlar väl om dikeskörning då ...

Att inleda spanskt är bra, eftersom det orsakar spritt i hela kroppen, konstaterade Anestedt, innan han ledde sin orkester, tillsammans med kören, in i 70-talsnostalgi i ett knippe melodier.

Ted Gärdestads Jag vill ha en egen måne följdes av Thorstein Bergmans ångestvackra Om du nånsin kommer fram till Samarkand i kör- och orkestersamarbete, innan musikkåren på egen hand gav nytt liv åt ABBA:s Dancing Queen och Thank you for the music.

Omkring tre timmar senare samarbetade Saxdalens manskör och Ludvika musikkår på nytt och fyllde Stadsparken i Ludvika med såväl sköna toner som en stor och - trots råkyla och dis - glatt vårentusiastisk publik.

LENA RELTE

Mer läsning

Annons