Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Traditionella nöjen i dalen

Annons

Dalen har sommaröppnat. På söndag blir det många aktiviteter då Fackens dag arrangeras med program och aktiviteter för hela familjen.

Schytts och Drifters spelar upp till dans den 29 maj.

- Det blir även fler danskvällar, Erik Lihms kommer den 6 juni och vi har även ytterligare danskvällar på gång, berättar Bert Eriksson i Säterdalen.

Erik Lihm kommer från Malung och har tidigare spelat i Vikingarna, men har nu egen orkester.

Majstångsresning på midsommarafton och midsommardag med Svenne Rubins, dans och diskotek är traditionen som fortsätter.

Säterdalen fortsätter satsa på barnen. Fem program för barn är inbokade i juli med start med Bodils minicirkus den 2 juli. Sedan bjuds fyra teatertillfällen, bland annat Mumintrollet den 19 juli.

Tre fäbodaftnar arrangeras i juli där Säterbördige Arne Stjärnlöv underhåller vid aftonen den 17 juli.

- Stjärnlöv imiterar även Elvis Presley och troligen blir det en Elvisafton med pubkväll i Dalstugan, men datum är inte bestämt, berättar Bert Eriksson.

Den 26 till den 28 maj är det försommarens teatervandring och den 23 till den 26 juni är det sommarens teatervandring. Den 28 juni arrangeras triathlonkalas för barn, och redan den 27 maj under ett par kvällstimmar i samband med Föreningarnas dag är det kommunfullmäktiges möte, och den 10 augusti är det hemvändardag.

I Säterdalens program ingår även sommarens stora nöjeshändelse, Kalasturnén, som liksom förra året förläggs till Skinnbo udde då den stor produktionen kräver så stora ytor att det inte går att klara i Säterdalen.

Sedan har Säterdalen attraktion alla dagar och alla tider med lekparken och naturen.

ROLAND BERG

Mer läsning

Annons