Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trädgården sänker ljudet

Annons

Urban är medveten om att många i närheten av restaurangen har blivit störda av den höga ljudvolymen, men säger att de har blivit hårdare mot de som uppträder.

Restaurang Trädgården har för tillfället tillstånd att ha trubadur fram till klockan 24. Vill de däremot ha en spelning krävs ett tillstånd från polisen.

Restaurangen har vid flera tillfällen fått klagomål från boende i närheten, de har klagat på störande ljudnivåer, störande kringverksamhet och vid ett tillfälle ska rök från rökmaskiner ha kommit in i en lägenhet.

- Det var inte vi som orsakade röken i lägenheten, vi hade ingen rök vid det tillfället. Däremot var det en tillställning på stan som hade rökmaskiner så jag tror att röken kom därifrån vid det tillfället, säger Urban Klitsch.

- Jag ringde till polisen i måndags för att höra om det hade kommit några klagomål på vårt senaste uppträdande, men det hade det inte gjort, säger han.

Klagomål på att restaurangen saknar bygglov för den nya scenen har också framkommit, något som enligt Urban Klitsch, inte stämmer.

- Vi har ett preliminärt bygglov på scenen fram till augusti 2007, så den uppgiften är inte riktig, säger han.

En boende i närheten av restaurang Trädgården har störts av den höga musiken från restaurangen, men tycker att det var bättre i lördags mot tidigare.

- Ska jag vara riktigt ärlig så var det väl någorlunda drägligt i lördags mot vad det har varit. Jag vet inte om de hade dragit ner ljudstyrkan men det var bättre. Fast det är fortfarande långt ifrån bra, säger han.

Urban Klitsch på Trädgården säger att de tagit till sig av kritiken och att de inte har några planerade spelningar för tillfället.

- Det är fullt förståeligt att folk blir störda av musiken, och vi jobbar på att få ner ljudvolymen. Jag hoppas verkligen att vi kan lösa det här så det inte blir någon konflikt, säger Urban Klitsch.

JOHANNA LUNDIN

Mer läsning

Annons