Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trädgården öppnar igen

Annons

Alkoholtillsynsmyndighetens Barbro Kangas kunde därför ge klartecken till att restaurangen åter får servera alkoholhaltiga drycker.

Serveringstillståndet kräver att gästerna har möjlighet att beställa in mat och efter ett visst klockslag då köket är stängt ska restaurangerna tillhandahålla så kallad barmeny.

- När vi besökte Trädgården så användes köket till annat, berättar Tommy Falk.

I samband med att myndigheterna tillfälligt drog in tillståndet i samband med krograzzian i lördags, beslutade Trädgården att kompensera sina gäster med en entrebiljett till familjens andra krog Silver Dollar.

Trädgårdens vakter och gäster bytte krog.

- Men är det verkligen tillåtet att bjuda på en starköl. Jag fick en biljett och med den kom jag in på Silverdollar och om jag hade velat så kunde jag liksom andra gäster ha bytt in den mot en starköl, undrar en kroggäst.

Barbro Kangas på vård- och omsorgsförvaltningen som bevakar utskänkningstillstånden säger att hon inte noterat om så skedde:

- Om det är så att gästerna fick en starköl på entrebiljetten så är det inte förenligt med principerna om en ansvarsfull alkoholhantering.

Kangas säger att om det är så att Silver Dollar delar ut en öl på entrébiljetten också i andra sammanhang så är detta olagligt.

- Det här är en nyhet för oss och det kommer vi att ta upp med ägarna av Silver Dollar, säger Barbro Kangas.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons