Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trädgården blir utan tillstånd?

Annons

Ansökan omfattar danstillställningar i samband med servering av alkoholhaltiga drycker som omfattar onsdagar, torsdagar, fredagar, lördagar samt helgaftnar och helgdagar under 2006 i Trädgården mellan 22.00 och 02.00. I Silver Dollar har man inga planer på torsdagsdans annars är ansökningarna lika.
Miljö- och hälsoskyddsnämnden avstyrker danstillstånd på båda ställena eftersom några intyg på den obligatoriska kontrollen av ventilationen inte lämnats.
Trädgården kontrollerades 1999 och något nytt intyg lämnades inte 2002 som utlovats.
Silver Dollars ventilation kontrollerades 1998 och var så bristfällig att ombesiktning krävdes. Något intyg på denna ombesiktning har inte lämnats.
Hälsoskyddsinspektör Charlotte Olsson säger att ventilationskontrollen är mycket viktig:
- Det är viktigt för gästerna att veta att de kommer till ett ställe där de inte blir dåliga på grund av dålig luftkvalitet, säger hon och förklarar att nämnden omprövar beslutet om de nödvändiga kontrollerna genomförs och inte visar några brister.
Räddningsnämnden har också yttrat sig och har inga erinringar mot dans i Silver Dollar. Däremot i Trädgården där räddningstjänsten kräver att tillståndet för antalet personer efterlevs och att de två utrymmningsvägarna inte blockeras utan är lätta att komma ut igenom.
Trädgården tillåts att ta emot maximalt 750 personer inne och ute men endast 120 personer inomhus i pubvåningen och ytterligare maximalt 120 i diskoteksvåningen.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons