Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Totalstopp efter olycka

Annons

Det blev totalstopp i trafiken eftersom dragbilen blockerade vägbanan och ilskna chaufförer samlades runt haveristen.

- Det här helvetet måste ta slut någon gång! domderade en upprörd linjebilsförare, Vägverk och kommun måste ta sig samman och se till att nå en lösning. Och det fort!

Chaufförerna berättar att de är livrädda varje gång de ska förbi Orsa och deklarerade att väg- avsnittet är det sämsta i landet tillsammans med "Salaproppen".

- Det är bara chaufförens skicklighet och turen att inget möte var på gång, som förhindrade att den här olyckan förvandlades till en katastrof.

- Tur också att han bara hade möbler i lasten, sade en annan chaufför, jag kom närmast efter och hade det varit min bil, så hade det blivit en djävla smäll!

Den lasten bestod nämligen av tusentals skarpladdade stridsvagnsminor, som det svenska försvaret skickar till Tyskland för destruktion.

- Det är inga små grejor heller, lägger chauffören till, det hade bara blivit ett stort hål här. Och jag förstår inte att folk vågar bo här, lägger han till och pekar på den rödmålade stugan ett tjugotal meter från haveristen. I vars fönster nyfikna barn följer dramatiken utanför.

Förra gången hamnade en virkeslastad långtradare i skogen vid Kråkgårdarna, istället för i Arvika som tänkt.

Den här gången blev Ikea utan de garderober som lastats i Svenstavik för leverans till varuhusen.

Polis dirigerade trafiken på andra vägar förbi olycksplatsen under bärgningsarbetet.

LARS-ERIK KLOCKAR

Mer läsning

Annons