Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Total 50-talstouche

Annons

Emma Magnusson och Erica Fjäll kommer från Åmotfors i Värmland. De bär, precis som flera andra på raggarbilsträffen i Grycksboparken, kläder med rätt touche av 50-tal. Det är pärlhalsband, tyllkjol, jumper och prickig klänning som gäller.

- Jag brukar faktiskt gå klädd så här även till vardags, säger Erica Fjäll.

Det är tjejernas åttonde år i Grycksbo. Emma Magnusson har tagit ledigt för att åka till Dalarna.

- Det här är semester för mig. Det är så kul att komma hit och träffa folk. De flesta träffar man ju bara en gång om året, säger Emma Magnusson.

Under lördagen ställde Erica Fjäll ut sin silverfärgade cadillac och tävlade i klassen original raggarbil. Sammanlagt finns det tre tävlingsklasser, berättar arrangören Ante Laursen.

- Det är custom, original raggarbil och övriga raggarbilar. Custom är en ombyggd bil och original är en bil som kanske inte är i sitt bästa skick. Övriga raggarbilar är bilar som är välvårdade och i bra skick, säger Ante Laursen.

Under lördagen ställde ett 80-tal bilar ut i Grycksboparken vid Tansvallen. På fredagen kom 250 personer till festivalområdet, de flesta redan raggarbilsfrälsta. Laursen hoppas att fler ska hitta till evenemanget.

- De flesta skulle nog tycka att det var kul. Men vanligt folk har tyvärr en bild av att det är mycket fylla och bråk här. Visst dricks det en del, men det är under ordnade former, säger Ante Laursen.

MARIA BIAMONT

Mer läsning

Annons