Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Torstensson lämnar Ria

Annons

Det var under stor turbulens som Johan Torstensson anställdes vid Ria i Ludvika. Han var mycket omstridd efter att ha tillsammans med en grupp lämnat Allékyrkan i Smedjebacken och bildat det nya samfundet Glädjespridarna. I Allékyrkan var han anställd som pastor, men den nya församlingen blev betydligt mindre och klarade inte det åtagandet.

Han anställdes som biträdande föreståndare vid Ria i Ludvika. Kritiken har kvarstått mot Johan Torstensson och främst är det två ledamöter som har kritiserat honom.

-Jag vill betona att det inte finns någon kritik mot honom bland personalen eller de människor som söker sig till Ria, säger Björn Flinth, ordförande i Ria i Ludvika.

Han bekräftar att kritiken kommer från två av ledamöterna i styrelsen.

Det förordnade som Torstensson hade går ut 31 december och tjänsten som föreståndare har varit utlyst. Den har tillsats av Magnus Nådenberg som börjar sitt jobb efter nyår.

Även Johan Torstensson sökte jobbet. Personalen ville ha honom, men enligt Torstensson var motståndet så hårt från de två utpekade i styrelsen att det aldrig hade kunnat fungera.

-De var mycket drivande för att hindra mig från att få jobbet och jag är övertygad om att det helt ligger på det personliga planet.

Att det handlade om personen Johan Torstensson bekräftas av Björn Flinth, ingen framförde någon kritik emot hur han skötte jobbet.

Han sökte sig i stället från Ludvika och har fått ett jobb i Södertälje hos Ria. Han är där föreståndare i en mycket omfattande verksamhet.

-Jag har ansvaret för 20 anställda och vi omsätter över sex miljoner kronor om året, berättar Torstensson.

Han bor tillsvidare kvar i Ludvika och har en lägenhet i Södertälje där han bor när han arbetar.

-Jag har inte fått en fast anställning ännu, jag har en provanställning, men om det blir så måste jag överväga att flytta till Södertälje.

Under tiden har han kvar uppdraget som pastor hos Glädjespridarna och tror att han ska kunna ha det även om han flyttar.

-Jag kan inte lämna det innan vi hittat en bra lösning för en fortsättning, gör vi det kan det bli aktuellt att jag lämnar uppdraget som pastor.

Anna Margareta Baumgren, diakon och Norrbärke församlings representant i Rias styrelse, är en av de som utpekas ha fört fram kritik mot Johan Torstensson.

Hon förnekar att hon skulle ha framfört några åsikter mot personen Johan Torstensson eller att hon ska ha framfört kritik mot hur han skött jobbet.

-Jag har ställt frågor i styrelsen och det är möjligt att det kan ha upplevts som kritik, säger Baumgren.

För övrigt har hon ingen lust att kommentera det hela.

SVEN THOMSEN

Mer läsning

Annons