Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Torsångsbo ska sälja "krigsmaskiner"

Annons

Micael Karlsson blev så imponerad att han i november startade egen firma där han importerar och säljer ny- tillverkade Ural-motorcyklar.

Han hade då jobbat inom IT-branschen i 15 år och tyckte det var dags att göra någonting annat.

- Flygplan och motorcyklar har alltid legat mig varmt om hjärtat. Motorcyklar är allra roligast, det tycker även familjen, berättar han.

Så gott som varje morgon skjutsar han sönerna till skola och dagis i Torsång. En stuvas ned i sidovagnen och den andra får plats i den extra sadeln som motorcykeln är utrustad med.

- Det här är en perfekt familje- motorcykel. Den passar alla som inte vill köra fort, säger han.

Maxfarten är 115 kilometer i timmen men Micael Karlsson rekommenderar max 90-100 kilometer.

Motorcykeln härstammar från 1938 då ryssarna kom över ritningarna från tyskarna och gjorde en kopia av BMW:s militärmotorcykel.

- Den är gjord för att köra i lort och att buffla omkring i skogen med. Den säljs fortfarande som krigsmaskin till bland annat Iran och Irak.

Han ingår i ett svenskt nätverk på sex personer som importerar och säljer motorcykeln som finns i nio olika modeller. Förra året sålde nätverket 26 motorcyklar i Sverige.

- I år har det redan sålts sex stycken trots att våren knappt börjat.

Micael Karlsson har dock ännu inte sålt någon. Det hoppas han det ska bli ändring på när han i maj slår upp portarna för verksamheten i en lokal bredvid Torsångs café.

- Jag vill även kunna erbjuda lite service och underhåll och kommer att samarbeta med Sands Cykel och motor.

BIRGITTA WIBERG

Mer läsning

Annons