Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Törs vi skaffa flera barn?

Annons

Vi fick barn i november, och är glada för det. Kontakten med försäkringskassan var den jobbiga biten med att bli föräldrar. Vi har varit i kontakt med dem cirka åtta gånger på grund av att vi båda skulle få utbetalt tillfällig föräldrapenning.

Vår dotter var sjuk när hon föddes, hon blev inlagd för specialistvård. Pengar som skulle ha utbetalats till oss den 23 december erhöll jag den 26 januari. Min sambo fick sina pengar utbetalade den 8 januari, alltså något tidigare.

Jag påtalade att jag måste få mina pengar utbetalade, då det inte fanns andra inkomster. Räkningarna måste ju betalas. "Du får vänta, det är lika för alla", fick jag till svar. Vad skulle vi leva av?

Okej, jag förstår att personalen har mycket att göra, men att få höra så nonchalanta kommentarer, gör mig ledsen. Vem kan vara utan lön en månad?

En fråga till försäkringskassans chef Stefan Paavo: Varför utbildas inte personalen före en omorganisation, så att den vet vad den ska göra och vet vem som ska göra vad.

Ingen vet vem som handlägger tillfällig föräldrapenning.

I Mora sägs det, och jag blir kopplade dit men där svarar man att det är Faluns uppgift. Har gråtit många tårar, men är nu bara arg, behöver det vara så här.

Mycket av personalens tid blir onödiga samtal från oroliga föräldrar.

Dålig organisation gör förmodligen att personalen mår dåligt och hamnar bland de sjukskrivnas skara, och kanske också får vänta på att få sin sjukersättning utbetald.

FATTIGA MEN ÄNDÅ

Mer läsning

Annons