Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Torr damm ska återställas

Annons

Efter påfrestningar av flera höga vattenflöden när de gamla dammluckorna rämnat har den gamla sågverksdammen torrlagts och området har enligt Rune Daniels, förvaltningschef för miljö-och plankontoret i Rättvik, blivit fult.

Den plats som tidigare var så vacker har förfallit och det ska vara en damm med fallrätt här. Det finns en vattendom som säger det.

- Området kring dammen och den uttorkade dammen ser allmänt skräpig ut. Vi vill helt enkelt veta vad som händer nu. Därför kontaktar vi länsstyrelsen som har ansvar för tillsynen och markägaren för att få besked, säger Rune Daniels.

Även ordförande i miljö-och plannämnden Hans Erik Hellborg hoppas på att dammen snart åtgärdas eftersom den inte skötts ordentligt på många år.

- Det känns verkligen bra att detta natursköna område äntligen kan tas till vara. Dammen och området omkring är ju en verklig tillgång. Efter alla dessa år är det verkligen bra att något görs för att återställa dammen, säger Lars Westerlund, ordförande i Ore Intresseförening.

KATARINA CHAM

Mer läsning

Annons