Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Torped kan ha mördat tio svenskar

Annons

En 24-årig man, dömd för det så kallade persiennmordet i Göteborg 2002, har erkänt ytterligare mord i Sverige, bland annat mordet på en bosnier i 20-års åldern som hittades skjuten i Malmö 2001.

Mannen sitter för närvarande av ett långt fängelsestraff i Bosnien.

Den 24-årige mannen är tidigare dömd för två mord i Sverige. Vid mordet i Gårdsten i Göteborg avlossade mördaren skott genom fönster och fördragna persienner på en lägenhet, men det var inte det tilltänkta offret utan hans bror som dog.

För närvarande sitter 24-åringen i fängelse i Banja Luka i norra Bosnien, dömd till 16 års fängelse för tre mord.

Polisen i Banja Luka berättar för Göteborgs-Posten att mannen erkänt ytterligare ett mord på en man i Malmö 2001. Utredningen kring det mordet lades ned i brist på spaningsuppslag.

Håkan Adler, chef för spaningsroteln på länskriminalpolisen i Malmö, säger att man ska förhöra 24-åringen om det aktuella Malmömordet och även andra ouppklarade mord.

Mordet i Malmö som den 24-årige mannen ska ha erkänt gäller en drygt 20-årig bosnier, som hittades skjuten med flera skott på en kulle i närheten av Bulltofta rekreationsområde i november 2001. Mannen kunde identifieras genom en ovanlig tatuering i form av en bläckfisk.

En företrädare för polisen i Banja Luka, där 24-åringen sitter fängslad, säger till Göteborgs-Posten att motivet till mordet ska ha varit en kommentar som mordoffret fällt om 24-åringens mamma.

Kommissarie Börje Sjöholm vid länskriminalen i Skåne säger till TT att 24-åringens namn är känt sedan tidigare av Skånepolisen. Han ska förhöras om Bulltoftamordet, troligen genom att personal från Sverige sänds ned till Bosnien. Men när det blir av är ännu inte klart. Om det finns misstankar mot mannen om fler mord i Sverige så görs det en samordning mellan berörda polisdistrikt.

Polisen i Göteborg vill också förhöra mannen om flera ouppklarade fall.

Enligt den bosniska polisen har vittnen berättat att 24-åringen erkänt mord på över tio personer i Sverige.

TT

Mer läsning

Annons