Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tord reser runt "jorden" varje år

Annons

Som resande säljare åker Tord Långberg årligen motsvarande ett varv runt jorden i tjänsten. Men 4 000 mil i bil är inget som avskräcker Tord. Tvärtom har han svårt att tänka sig något annat yrke än säljarens.

Tord som är född i Torsång började redan som ung arbeta som säljare. Det var i familjeföretaget Långbergs Fritid AB som startats av pappa Gunnar och mamma Lisa. I det välkända företaget för främst jakt och fiske arbetade även Tords bröder Göran och Jan Erik.

- Har du arbetat med försäljning är det lätt att du fortsätter inom yrket. Jag trivs väldigt bra med mitt arbete, framhåller Tord Långberg som 1996,för sju år sedan, lämnade Långbergs Fritid.

Efter att ha kört tidningar åt Tidningstjänst och post åt Borlänge Mail arbetar Tord i dag som resande säljare för Pålsboda Comfort.

Inom ett distrikt som omfattar Dalarna och, en del av, Gästrikland och Västmanland, söker Tord upp sina kunder på arbetsplatser som skolor och sjukhus. Arbetet innebär långa resor och långa arbetsdagar, men även berikande kontakter under arbetsdagarna.

- För att det ska fungera bra i arbetet måste allt fungera bra även hemma. Det gör det också, tack vare Anita. Hon är spindeln i nätet på hemmaplan och mycket värdefull för hela familjen, förklarar Tord sin hustrus roll och betydelse.

Sin fritid ägnar Tord gärna åt att följa dramatiken inom travsporten.

- Det är en spännande sport, betonar Tord.

Vidare följer Tord med stort intresse yngste sonen Teodor och äldste sonen Christians idrottsliga karriärer. Teodor spelar fotboll i ett P 9 lag i Torsång och Christian åker motocross.

En del av fritiden ägnas åt huset i Tylla som förra året blev familjens hem. Men högtidsdagen är Tord helt ledig för att fira tillsammans med släkten.

SVEN-ERIK OLSSON

Mer läsning

Annons