Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Torbjörn blev årets Svärdsjöbo

Annons

- Jag var helt oförberedd. Jag kunde inte förstå varför de ville att jag skulle vara med på invigningen, säger Torbjörn Hedman som bor i Borgärdet.

Tillsammans med sin bror driver han ett bussföretag och i samband med Svärdsjö kan hade han lovat att ställa upp med gratis bussturer till de olika programplatserna.

Som busschaufför i 38 år är han välkänd i bygden. Han fick utmärkelsen med motiveringen att han som företagare gett en positiv bild av Svärdsjö och för sitt ideella engagemang där han drivit fram protester mot neddragningar i den sociala sektorn.

- Jag var med och startade intresseföreningen. Mycket av mitt engagemang har handlat om nedskärningar i vården. Jag har själv sett hur det drabbat äldre när vårdhemmet flyttades, säger Torbjörn Hedman.

Det är trettonde gången som utmärkelsen delats ut, och förra årets Svärdsjöbo, Sven-Inge Danielsson, invigningstalade och gratulerade sin efterträdare. På plats fanns också Svärdsjö spelmanslag och Svärdsjö veteranbilsklubb passade på att visa upp sina fordon.

Fredagens och lördagens marknad på torget är bara en liten del i det tio dagar långa arrangemanget.

- Det finns ett behov av den här sortens aktiviteter, säger Sören Jonsson, ordförande i Svärdsjö intresseförening.

Intresseföreningen har samordnat programmet, men det stora arbetet bakom har gjorts av företag och föreningar.

- Det bygger på ett stort engagemang från företag och föreningar. Mycket har kommit av sig självt utan att vi behövt ordna någonting.

CARL-MAGNUS FAGERHOLM

Mer läsning

Annons