Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tor Paulsson häktad

Annons

Det var i söndags som Paulsson greps och anhölls misstänkt för grov misshandel och olaga hot mot sin sambo. Misshandeln ska ha skett under en fest i Gagnef där flera medlemmar i nationaldemokraterna deltog.

Under gårdagens häktningsförhandling erkände Paulsson att han gjort sig skyldig till misshandel, men förnekade olaga hot. Paulsson begärde under förhandlingen att bli frisläppt.

- Min klient har erkänt misshandel, sedan får domstolen avgöra om den ska bedömas som grov, säger Paulssons försvarare, advokat Tore Noreberg.

I samband med häktingsförhandlingen framkom att Tor Paulsson nu även är misstänkt för ett fall av grov misshandel som skett i april.

Det handlar, enligt åklagaren, om samma person som utsatts för båda fallen av grov misshandel.

- Min klient har inte hörts om den nya misstanken, därför kan jag inte kommentera hans inställning, säger Tore Noreberg.

Tingsrätten fattade beslut om att Paulsson ska sitta häktad fram till den 13 juli på sannolika skäl misstänkt för två fall av grov misshandel och ett fall av olaga hot.

Rätten har gjort bedömningen att det finns risk för att han i annat fall kan försvåra utredningen om brotten. Kammaråklagare Gun-Britt Ström tror att förundersökningen ska leda fram till ett åtal innan häktningstiden går ut.

- Det är ingen stor omfattning på utredningen. Det ska hållas fler förhör, men vi räknar med att vara klara till den 13 juli, säger Gun-Britt Ström.

Efter att brottsmisstankarna mot Tor Paulsson blivit kända sparkades han i går av nationaldemokraternas partistyrelse från sina uppdrag inom partiet. Tor Paulsson var tidigare partiorganisatör och kandiderade som förstanamn på partiets lista inför EU-valet.

CARL-MAGNUS FAGERHOLM

Mer läsning

Annons