Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tor, Oden ochFreja - deras beskyddare

Annons

I går var en speciell dag för Malin och Ronnie Striwing. Inte bara blev de hustru och man - dessutom förflyttade de sig 1000 år bakåt i tiden. Sedan flera år tillbaka har de bägge varit intresserade av historia och mytologi. Därför var temat för det stundande bröllopet givet.

- Vi visste i stort sett ingenting förrän vi fick en inbjudan med en runa på framsidan, berättade en stolt Susanne Falck, storasyster till bruden.

- Men på omvägar har jag fått höra att Malin och Ronnie har planerat ett vikingabröllop länge.

När klockan närmade sig tre i går eftermiddag samlades de 70 gästerna i gräset utanför sädesmagasinet i Björnhyttan. Ett par minuter senare började musikerna spela och till ljudet av säckpipor kom brudparet ridande på varsin häst. Kommunens vård- och omsorgschef Nils "Nicke" Nyström tog emot dem. Dagen till ära var han vigselförrättare.

- Jag har förrättat vigslar tidigare men något vikingabröllop här har jag aldrig varit med om förut, sa han och rättade till den guldbroderade kappan.

Efter att han förklarat Malin och Ronnie Striwing gifta skålade de vuxna gästerna i mjöd från restaurangen. Barnen nöjde sig med Trocadero.

- Skål allihop och hjärtligt välkomna ropade Ronnie Striwing och tillade skämtsamt:

- Nu är det äntligen över.

Alla ville naturligtvis krama om de nygifta, men NLT lyckades kidnappa dem i några minuter. Malin Striwing såg lycklig ut när hon berättade:

-Eftersom varken jag eller Ronnie är kristna så ville vi inte vara i kyrkan. Vi bestämde oss för att göra något ovanligt och det här blev ju jättebra.

NINNA PRAGE

Mer läsning

Annons