Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Topphelg för motor fantaster

Annons

Visst var det surrigt alltid, på mer än ett sätt. Ena sekunden fick man fästa blicken upp i skyn för att, om man hann med, få en skymt av den akrobatiska flyguppvisningen. Andra sekunden blev man näst intill nerstänkt av skoteråkarna som, till mångas för-undran, tog en sväng på vattnet vid Saxviksbadet. Samtidigt ropade Togga Liljedal i högtalarna att det var dags att ta plats vid rampen där Jonas Forsberg från Borlänge börjat värma upp på sin FMX-cykel, och detta precis efter att surret från classicbåtarna på Saxviken hade tystnat. Som besökare var det inte lätt att veta var man skulle vara, eller, ännu mindre, vid vilken tidpunkt.

Jag bestämde mig därför för att lämna surret och bullret vid badplatsen och istället bege mig till andra sidan av Saxviken. Där möttes jag av ett helt annat lugn, och satte mig ner i gröngräset tillsammans med Tomas Hjalmarsson och Lars Telling från Mini club Sweden.

- Vi har klubbträff här i Mora i helgen, berättar Tomas och visar på alla hundkojor som står parkerade runt om oss.

Efter tre dagar är hela Mora surrar slut för den här gången och arrangörerna är mycket nöjda.

- Visst skulle vi ha kunnat hoppats på lite fler betalande, men som det ser ut nu, så har det i alla fall gått runt. Vi har ju haft otroligt tur med vädret och både utställare och knallar är nöjda så det har gått mycket bra, berättar en glad Mathz Ångman som är ordförande i föreningen Hela Mora surrar.

Även polisen rapporterar att det varit lugnt kring arrangemanget.

SOL JENNY ERSSON

Mer läsning

Annons