Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Toppchefer åker på studieresa

Annons

Kommunens högsta chefer kommer att vara bortresta onsdag-fredag denna vecka.

Under resan ska de bland annat studera kommunfullmäktige -i Åmål.

Åmåls "riksdag" får besök av tiotalet förvaltningschefer från Ludvika i samband med sitt sammanträde på onsdag kväll.

- En-två gånger per år har vi chefskonferenser och försöker träffa chefer i andra kommuner. Nu passade det in så att i Åmål har de sammanträde med kommunfullmäktige på onsdag.

- Då går vi dit och tittar på deras arbetssätt så får vi se om vi kan få inspiration och idéer att ta med oss till Ludvika, säger kommunchefen Kalle Gustafson som leder Ludvikadelegationen.

På torsdagen bär det av till kommunens koloni Öddö utanför Strömstad. Där ska cheferna granska kolonin med byggnader närmare och även ta sig en titt på den närliggande kolonin som drivs av Grängesbergs skollovskoloniförening.

Kan besöket på Öddö vara första steget mot att tjänstemän/chefer lägger förslag om försäljning av anläggningen? Nej, så vill Kalle Gustafson inte se det.

- Jag tror inte att försäljning är politiskt gångbart. Men det kan ju vara intressant att undersöka om Öddö kan utnyttjas mera. En annan fråga är om bokningarna ska skötas av någon annan än tekniska (förvaltningen), säger kommunchefen.

I samband med vistelsen på Öddö ska cheferna även ha ett antal möten och konferensen kan ses som en upptakt på den andra halvan av arbetsåret nu när de flesta har klarat av sina semestrar.

-På fredag förmiddag bryter vi och åker mot Ludvika igen, uppger Kalle Gustafson.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons