Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Toppartister till Sälen under påskhelgen

Annons

Påsken i Sälenfjällen bjuder 10000-tals påskturister på toppartister och våghalsar om vartannat. Kallsång med Lasse Berghagen, middag med hemliga toppartister och den spektakulära Väggentävlingen på Hundfjället är några av aktiviteterna.

Ett arrangemang som brukar locka storpublik är Väggentävlingen, som genomförs på långfredagen. Här är det ett gäng tuffingar som ställer upp i en krävande tävling med skidor/snowboard. De startar nedanför backen, springer uppför en av Sveriges allra brantaste skidbackar och bär då med sig skidutrustning som de sedan ska åka utför med. Först i mål vinner.

På kvällen är det middag med underhållning på Högfjällshotellet. Svenska lyxorkestern med vänner (hemliga gästartister) uppträder till middagen. I orkestern ingår bland andra bröderna Gardemar och dragspelaren Bengan Jansson.

Dessutom utlovas en handfull svenska toppartister som gäster. Eftersom dessa medverkar mer informellt släpper man inte ut några namn i förväg.

Bland helgens andra begivenheter kan nämnas att Lasse Berghagen leder "kallsång" hos Tomas Kaiser på Sälfjällstorget under påskafton.

Samma dag är det stor utomhus afterskishow med Desotos i solgrytan nedanför Högis och vid Hundfjället roar man sig med Bäckahoppet, ett skidåk som slutar i den iskalla Hundfjällsbäcken.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons