Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tonsäker kör med imponerande klang

Annons

Forssaängkören gjorde ett djupt intryck med sin konsert på Gustafs församling i söndags kväll. På temat Musik i vårkväll ledde körledaren Stig-Arne Karlin den tonsäkra och klangfulla kören.

Forssaängkören är en diskantkör med ett 40-tal flickor i åldrarna 13 till 18 år. Kören drivs genom musikskolan i Borlänge och blev 1997 svenska mästare i Toner för miljoners barn och ungdomsklass.

Med stor intensitet ledde Stig-Arne Karlin den unga kören genom det digra programmet som bjöd på allt från Veni Emmanuel, en medeltida fransk melodi, till Bred dina vida vingar och Thank you for the music av Abba.

Dessemellan bjöd programmet på både Kyrie av Hugo Hammarström, Babylon´s fallin och en svåröversattbar sång från norra Dalarna för att nämna några inslag i programmet.

Forssaängkören är ett välkänt begrepp i regionen och lockade en stor publik. Kören framträder flitigt och deltar i många större evenemang som: vårfestivalen, luciakonsert i Stora Tuna kyrka och den populära musik i julbrådskan.

Kören har även gjort många resor genom åren bland annat till forna Tjeckoslovakien, Sovjet, Barcelona och Minnesota. Den har också framträtt i radio och tv.

BERNDT NORBERG

Mer läsning

Annons