Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tonrik höjdardag i Enviken

Annons

Enviksdagen är en ny företeelse, arrangerad av Envikens Intresseförening. Här får byborna möjlighet att under trevliga former studera musiklivet på nära håll.

Enviksborna gick man ur huse i det vackra sommarvädret för att få njuta av vacker musik i alla de former. I kyrkan, på utescen och i Sockenstugan.

Utanför kyrkan kunde man bland annat lyssna till Tonvikens kapell - en nykomponerad kvartett, nybildad enbart för detta tillfälle.

- Vi är två killar från Toftbyn och två från Enviken, därav namnet. Vi tyckte det var en kul grej att vara med i det här sammanhanget, men efter vårt enda framträdande, lägger vi ner bandet, skrattar Per Jakobsson, en av medlemmarna i bandet och före detta rektor i Rönndalen och Övertängers skola.

På utescenen möttes två generationer. Först Bolaget med tre unga musikanter. Jan Bäcklund, från Klockarnäs och Stefan Haqvinsson och Jakob Edlund från Svärdsjö som bjöd på rockiga toner.

Efter ungdomarna kom bygdens egna rockhjältar Ryno Rockers ut på scenvagnen.

Det gamla rocky-billy-gänget stod på scen första gången redan 1974, det vill säga 28 år sedan, i dag är grabbarna i bandet lite äldre, men fortfarande svänger det rejält om Envikens stolthet.

Ryno Rockers är väl det mest kända som Enviken har att visa upp. Efter framträdandet i TV-programmet "Nygammalt", blev Ryno Rockers så populära att man tvingades börja spela på heltid

I dag är det lite lugnare, men under sommarmånaderna dyker de upp lite då och då och rockar till.

- Det är kul att få spela inför hemmafansen, säger killarna i Ryno Rockers och drar i gång så det hörs ända till Svärdsjö.

I Sockenstugan var det lite mer stillsamt, när Saxofontrion, Envikstrion, Dragspels-Olle och Tängerpojkarna bjöd på underhållning.

Och i kyrkan svarade Ungdomskören och Juniper Bay gospel på skön underhållning.

Dagen avslutades med en helgmålsbön i kyrkan, en stillsam avslutning på en trevlig musikfestival, som även innehöll karusell och hopptält för barnen.

Mer läsning

Annons