Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tomten delade ut klappar på Hökartorget

Annons

Över 400 önskelistor lämnades över till tomten under julskyltningen i Hedemora i början av december. Då fick barnen varsin godispåse och ett löfte om att tomten skulle gå hem och läsa igenom varenda en av barnens önskningar. Några dagar innan jul ringde tomten hem till 22 av barnen för att stämma träff på Hökartorget för att ge dem var sitt paket.

Punktligt klockan 14.00 infann sig tomten med säcken och en nisse, som läste upp namnen på barnen, som ett i taget fick komma fram och ta emot sitt paket. Några av de minsta barnen tyckte att tomten var en läskig figur och ryggade tillbaka in i mammas famn, men Lovisa Pettersson från Hedemora stegade modigt fram och gav tomten en stor kram som tack.

- Jag har önskat mig en barbiedocka, berättar Lovisa för tidningen.

Lovisa får löftet av sin mamma att öppna paketet fast det inte är julafton.

Linus och Filip Airaksinen är tvillingar med tur. De fick båda träffa tomten, men har ingen aning om vad det kan vara i paketen.

- Det var jag som skrev lappen, avslöjar mamma Jeanette.

Linus är en van vinnare. Härom dagen fick han välja fyra trisslotter åt sin mamma och det var vinst på tre av dem. Kanske var det Linus som delade med sig av sin tur till tomten.

- Ja, jag fick en turkrona av ett barn, berättar tomten när bara nissen och den tomma säcken är kvar på torget.

Sedan avslöjade tomten att han är 145 år gammal och har 56 i skostorlek!

MIKAELA LARM

Mer läsning

Annons