Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tomten bestulen

Annons

Nu vädjar Tomtelands vd, Camilla Collett, till tjuven/tjuvarna att lämna tillbaka åtminstone datorernas hårddiskar, så att anläggningens egna bokningssystem, manus till vinterns teaterprogram med för Tomteland, men knappast för tjuvarna, ovärderlig information slipper gå förlorad.

- Vi har visserligen det mesta på papper också, men inte allt, och det kommer att ta lång tid att återskapa det om det går förlorat, säger Camilla Collett.

En belöning på 10 000 kronor väntar den som kan ge sådan information att datorerna eller dess hårddiskar kan lämnas tillbaka.

- Dessutom installerar vi från och med nu larm i entrébyggnaderna och flyttar ut allt av värde därifrån, så att detta inte ska upprepas, säger Camilla Collett.

Inbrottet upptäcktes när Tomtelands personal kom till jobbet vid 08-tiden på onsdagsmorgonen.

Tjuvarna tros ha klättrat över ett högt staket för att ta sig in på området. Därefter har en fönsterruta krossats i den ena byggnaden vid entrén och ett fönster brutits upp i byggnaden intill.

Två datorer, sammanlagt värda cirka 25 000 - 30 000 kronor, en (tom) kassaapparat och en kortdragare stals från entrébyggnaderna. Verkstaden, Tomtens hus och värdshuset tycks däremot ha klarat sig undan ovälkommet besök.

- Men ingenting kan stoppa oss. Vi öppnar som tänkt den 20 november, säger vd Camilla Collett.

BERIT OLARS

Mer läsning

Annons