Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tomt på barndebatt

Annons

- Jag tycker det är synd att det inte kommer en förälder som har barn inom barnomsorgen. De måste tala om vad de vill.

M-inbjudan skulle inledas med diskussioner kring dagens barnomsorg innan kvällens årsmötesförhandlingar. På plats vid utsatt tid fanns endast tiotalet m-ledamöter.

Kanske avvaktar föräldrarna till nästa månad då bildningsnämnden inbjuder till diskussioner i ämnet? Eller var m-inbjudan vid fel tid på dygnet?

- Jag förstår dem lite grann, erkände Inga-Britt Björklund.

Hon menade att många ensamstående småbarnsföräldrar inte har tid eller möjlighet att ge sig ut på kvällen. Läxor ska göras och så finns ju tv:n.

De församlade moderaterna var dock inte sämre än att de förde en liten intern diskussion i ämnet barnomsorg.

Anne-Lie Stenberg berättade att mycket kommer att hända inom områdena barnomsorg och skola. Hon pekade på huvudordet valfrihet men också kvalitet och maxtaxa. Hon menade till exempel att många föräldrar i dagsläget betalar mer för barnomsorgen än de borde.

Valfriheten är A och O för moderaterna.

- Alla passar inte på dagis, sa Stenberg, som också menade att det bästa kanske är om barnen får vara hemma åtminstone till 2- årsåldern.

Christian Årjes slog ett slag för föräldrakooperativen. Han kom ihåg när hans två döttrar fanns med och startade kooperativet Elefanten 1992. Då fanns det två kooperativa dagis. I dag finns det sju.

Årjes hyllade omsorgsformen. Den kooperativa formen skapar både kvalité och ansvarskännande. Dessutom en ekonomi som till och med kan erbjuda en taxa som ligger under den kommunala.

CHRISTER KLOCKARÅS

Mer läsning

Annons