Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tommy gillar travhästar och hojar

Annons

- Jättekul, tycker Tommy, nu kan vi ut och glida tillsammans på var sin cykel.

Motorcykelintresset delar de, så också intresset för hästar fast på lite olika sätt.

- Jag sitter helst i sulkyn medan Margareta rider.

Intresset för trav och hästar är nummer ett. Tommy har fyra hästar tillsammans med kompanjonen Kjell Mollstedt i Karlstad. Hästarna är stallade i Grums. Lite långt bort kan tyckas men Tommy är van att resa.

Han är egen företagare sedan 1977 då han drev Esso-macken i Ludvika, hade bilbärgning och verkstad därtill.

Tommy härstammar från Grangärde, familjen flyttade till Åkersberga men när Tommy fick bestämma själv valde han att flytta hem till mormor i Sunnansjö. Han utbildade sig till murare, flyttade 1970 till Ludvika.

- Jag blev pappa tidigt då Ted föddes 1972 och jag hade lumpen kvar att göra.

Tommy värnpliktade på K1 1973 i Stockholm.

- Det var tufft, jag hittade diverse jobb för att klara familjen. Jobbade på kvällarna på posten bland annat. Men det gick för det fanns alltid jobb bara man letade lite.

1986 startade han eget företag i batteribranschen, Harg Co AB. Sedan ett år tillbaka samarbetar han med Batteripoolen i Borlänge. I dag har han en omfattande kundkrets från Värmland i väster till Hälsingekusten i öster.

- Batteribranschen har förändrats mycket, berättar Tommy, i dag sitter det batterier i mängder av prylar, vi har allt från pytte-

små batterier till stora grejer.

Familjen Harg har nyligen flyttat in till centrala Falun från Björklunden.

- Vi trivs som fiskarna i vattnet, barnen som går på Söderbaumska, har fått nära till skolan, det är perfekt för oss alla.

Lite närmare har Tommy också fått till sin dotter Åsa med familj i Hälsinggården. Där finns morfar Tommys tvillingbarnbarn, Niklas och Fredrik, som han talar varmt om...

Som sagt, festen har börjat med familj- och släktparty på Harrys där äldste sonen Ted är restaurangchef, och fortsätter i morgon på själva födelsedagen.

GUDRUN KLEFBOM

Mer läsning

Annons