Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tommy Forss

Annons

Tommy Forss har som tidigare meddelats gått ur tiden. Närmast står hustrun Mimmi, barnen Christoffer och Cecilia, samt modern Helga.

Tommy Forss uppväxttid i Lund präglades av studier, idrott och kamrater. I Lund läste han extra för Mentor, privatläraren Gunnar Holmstedt, och det var han som förde in Tommy på berättandets konst, att genom intressanta berättelser förmedla kunskap.

Tommy fanns alltid till hands för sina nära vänner. Redan i unga år sågs han läsande under promenaderna utefter Södra Esplanaden till Lundakonditoriet för en kopp chocklad. I Lund började Tommys sin karriär inom Kulturen.

Tommy var en stor bollbegåvning. Att klacka en enkrona i bröstfickan var enkelt och det renderade i gratis klippning hos frisören.

Det blev golf på Romelåsen och handboll i Lugi. Men fotbollen var honom kärast. Han värvades till Malmö FF och spelade med juniorlandslaget i England. Fotbollen finansierade hans akademiska studier.

Hans lust till böckernas värld var mycket stark genom hela livet. Han fann också mycket glädje i musiken, framför allt jazzen.

Tommy Forss var mycket verbalt begåvad och förstod tidigt vikten av goda medierelationer. Han ville göra alla glada med sina berättelser. Han anpassade gärna sitt framförande till åhöraren och utmanade dem ibland och ville få gensvar. Tommy var också en god lyssnare och en utmärkt samtalspartner. Han hade också pennans förmåga och otaliga är hans skrivna tal åt chefer och vänner, som gett sådan glädje till så många. Som Rotarypresident i Falun väckte han stor munterhet.

Tommy ville också ibland vara ensam, han älskade tystnaden. Att helt enkelt bara få vara och tänka fritt för sig själv.

Det var ordning och reda i allt vad han företog sig, och han var punktligheten själv. Att vara i tid var att visa andra människor respekt.

Tommy var en krävande yrkesperson, konstruktiv och kreativ. Samtidigt var han entusiastisk och spirituell och hade en god distans till sitt arbete och sig själv.

Han var snål mot sig själv, men generös mot den egna familjen, sin personal och vänkrets. Hade man en gång blivit Tommys vän var man det för alltid.

Tommy hade hög integritet och var rak och uppriktig mot alla. Rättvisa och ärlighet var honnörsord.

En av Tommys käraste ägodelar var den vita Fiaten, den lilla veteranbilen som han gärna åkte i under sommarhalvåret.

I somras tilldelades Tommy Forss Kungens Medalj för sina kulturella gärningar. Det var han mäkta stolt över. Familjen betydde mycket för Tommy och den hade en central roll i hans liv. Familjen gjorde gärna helgutflykter till Stockholm. Han uppmuntrade sina barn till att göra de saker de tyckte om. I hemmiljön och i det egna huset "Lilla Forsbo" hade han sin trygghet och tillflykt från offentlighetens ljus. Här samlades den egna familjen och hit var de nära vännerna välkomna.

Tommy lät inte sin sjukdom bryta ned sig. I stället visade han prov på en enastående styrka och vilja. Han ville så gärna leva vidare och få uppleva de egna barnen Christoffers och Cecilias vidareutveckling tillsammans med hustru Mimmi.

Kort före sin bortgång fick han återse sitt kära Beddingestrand och sin kära mor.

Här fick han ännu en gång uppleva sin favoritplats. "Sol, himmel och hav - allt framför mig - ett himmelrike på jorden. Jag fick uppleva detta. Titta jag kan gå utan kryckor. Gud har gett mig en sommar till, den finaste någonsin".

Han var lycklig som ett barn och var djupt tacksam över vad livet gett honom.

Tommy Forss har gått ur tiden. Vi är många som kommer att sakna vår vän. Men berättelsen om berättaren Tommy Forss lever vidare.

Vännerna Gunilla Berglund, Sven von Holst, MatsNilsson

Leif Svensson,

Hans Robert Åkerberg

Mer läsning

Annons