Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tommy Forss

Annons

Tommy Forss var en sann humanist och människovän som alltid engagerade sig - såväl yrkesmässigt som privat. Därför var det naturligt att Tommy skulle inbjudas att bli medlem i Rotary, en världsomspännande ideell organisation med syfte att genomföra humanitära projekt i hela världen och verka för etik och moral, förståelse och fred mellan länder och människor. Tommy invaldes i Falu Norra Rotaryklubb 1976, blott 33 år gammal.

Genom åren har Tommy i hög grad bidragit till klubbens utveckling och till den alldeles speciella, positiva stämning som råder i klubben och som vi brukar kalla Falu Norra-andan. Varje möte där Tommy deltog blev minnesvärt. Han lät oss ta del av sina, som det synes, outtömliga kunskaper på skilda områden. Tommy ställde alltid upp när det behövdes. Saknades någon gång en föredragshållare kunde Tommy rycka in med kort varsel och på sedvanligt manér fängsla oss med sina berättelser, kanske om något med skånsk anknytning som historier från "Piratens" litterära värld eller gruvliga händelser från Kopparberget.

Tommy var klubbens president under verksamhetsåret 1996-1997. Presidentskapet genomfördes givetvis på ett lysande sätt. När klubben på hösten 1996 fyllde 30 år planerade och genomförde Tommy en minnesvärd kväll med kulturella förtecken. Kvällen innehöll bland annat en auktion på böcker och konst där Tommy såväl agerade auktionsförrättare som bidrog med det som auktionerades ut. Behållningen som blev ansenlig tillföll klubben att användas för välgörande ändamål.

Vi medlemmar i Falu Norra Rotaryklubb har alla, var och en, våra alldeles egna minnen av Tommy men med alla med glädje och humor, värme och medmänsklighet som gemensam nämnare. Det var en ynnest att få ha Tommy som medlem i just vår klubb. Tommy Forss var i sanning en äkta Rotarian.

Leif Aulin, president Falu Norra Rotaryklubb, Eva Tigerström, past president Falu Norra Rotaryklubb, Ann-Britt Åsebol, guvernör Rotary distrikt 2330

Mer läsning

Annons