Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tomma tunnor ...

Annons

Svar till Ulf Elgemyr,

den 5 juli.

Ulf Elgemyr från Falupartiet vill nu lansera sig som pensionärernas verklige vän. I sin insändare kritiserar han majoritetens (s+c+mp) budget för den sociala sektorn. Han hänvisar till att socialdemokraternas talesmän för social- och omvårdnadsnämnden bägge kritiserade det budgetförslag de själva skulle tala för.

Med indignation konstaterar Elgemyr att kommunalrådet Gahnshag inte lyssnat på sina partikamrater.

Vad Elgemyr inte nämner är att han själv inte heller lyssnat. Falupartiet hade inget eget förslag till social budget. Hela den borgerliga oppositionen röstade mangrant med Gahnshag.

Det enda alternativ som fanns var vänsterpartiets förslag. Vi hade analyserat budgeten, och konstaterat att majoriteten med de föreslagna höjningarna kommit upp på den nivå för 2007 som vi föreslog redan för ett år sedan. Men vi kunde också konstatera att verkligheten i form av behovsökningar gör att man når den nivån redan i år. För att hålla budgeten krävs såväl mer pengar som bättre användande av de pengar man redan har. Vi förde ett resonemang om vad som behöver göras, och vi plockade fram mer pengar.

Från den borgerliga oppositionen fanns bara en par meningar om att förslagen till höjningar var befogade, men att det var tveksamt om det skulle räcka. Ingen analys, inga förslag.

Elgemyr gör nu samma sak.

Att prata går tydligen bra. Det gäller att finna formuleringar som går hem i stugorna. Men att stå för vad man sagt och lägga fram konkreta förslag, det är tydligen för besvärligt. De sanna populisterna har visat upp sig.

SÖREN JOHANSSON, (V)

Mer läsning

Annons