Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tomas Eriksson har avlidit

Annons

Tomas arbetade vid Vägverket. Han var i tjänst när det arbetsfordon han satt i kördes på bakifrån av en annan bil.

Tomas var mycket omtyckt bland sina arbetskamrater vid Vägverket. Lika populär var han i hembyn Vikarbyn.

Tomas var en man med många vänner och ett rikt socialt liv. Han ägnade på ideell basis en stor del av sin fritid till att ge byns barn en möjlighet att spela fotboll.

Han var djupt involverad i Vikarby IK, där han ansvarade för flera ungdomslag. Många är de barn och ledare i klubben som i dag sörjer.

Tomas fick avsluta sin älskade tränarkarriär med en mycket efterlängtad seger. Helgen innan dödsolyckan lyckades Tomas lotsa ett av sina lag, F13, till en seger på stor elvamannaplan.

Segern var efterlängtad, eftersom flicklaget och Tomas kämpat hårt under våren för att ställa om lagets spel från liten till stor plan, med offsideregler. Motgångarna hade avlöst varandra.

- Äntligen, ropade Tomas från lagledarbänken när domaren blåste för full tid och segern över Öna var i hamn med 4-2.

I söndags spelade två av hans övriga lag mot Insjön. Pojkarna i de två lagen ville genomföra matchen för Tomas skull. Matcherna inleddes med en tyst minut. Tomas killar vann båda matcherna.

Tomas var en god vän. Han ville alltid att vänner och medmänniskor skulle må bra. Även om det så betydde ett stort mått av självuppoffrande i det tysta.

Han var den där killen som efter tre dagar på fjället kunde håva upp tunga och hemlighållna godsaker ur ryggsäcken - allt för att bjuda och glädja sina trötta medvandrare. Alla som fjällvandrat med tung ryggsäck vet vilken uppoffring det är att frivilligt göra sin börda tyngre.

Tomas hann inte fylla 38 år. Det skulle han ha gjort i augusti.

Tomas efterlämnar främst hustrun Susanne och de två döttrarna Lisa och Malin - 11 respektive 13 år gamla.

Vila i frid.

MATS LAGGAR

Mer läsning

Annons