Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tolv godkända fick certifikat för sitt miljöarbete

Annons

Sedan en tid tillbaka arbetar Borlänge kommun med att in-föra miljöledningssystem på kommunens enheter.

Det innebär att varje förskola, skola, äldreboende, hemtjänstgrupp och administrativ arbetsplats har ett eget handlings-program för sitt miljöarbete.

Programmen är resultatet av miljöutbildningen Äpplet, som alla anställda tagit del av. Tillsammans bildar handlingsprogrammen kommunens miljöledningssystem.

Under hösten 2002 antogs nya kriterier för Borlänge kommuns miljöledningsarbete. Kriterierna ska uppfyllas i tre etapper, för att enheterna inte ska behöva göra hela jobbet på en gång.

Etapp ett syftar till att få igång personalen att tänka miljöledning. Etapp två handlar om att förmedla ett miljömedvetet tänkande till de personer som de kommunanställda dagligen träffar genom jobbet.

Etapp tre innehåller rutiner för att säkerställa att miljö-frågorna blir en naturlig del i det dagliga jobbet.

Nyligen delades certifikat ut till de tolv enheter som hittills kvali- ficerat sig för den första etappen. Utdelning av certifikaten skedde i stadshuset och här är enheterna som mottog certifikat:

Kulturenheten, Miljökontoret, RE Hemtjänst, Bryggargårdens förskola, Svartnäsgårdens förskola,Gymnasienämndens kansli, Fanjunkargården, Brogården, Kyrkskolan, Tunets skola, Forssaängskolan och Ljungbergsgymnasiet.

Mer läsning

Annons