Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tolstoy till Gagnefs kyrka

Annons

Svängiga toner kommer att ljuda i Gagnef på fredag kväll. Då besöker tre av Sveriges stora jazznamn Gagnefs kyrka.

- Victoria Tolstoy, Svante Thuresson och Jan Lundgren kommer hit. Det ska bli jättekul, säger kyrkoherde John Sund.

Putte Wickman, som från början ingick i trion, fick förhinder och tvingades ställa in besöket i Gagnef. Svante Thuresson blir nu i stället den som tillsammans med jazzsångerskan Victoria Tolstoy och klaviaturspelaren Jan Lundgren ska höja stämningen i Gagnefs kyrka på fredag.

- Ja, de här artisterna spelar ju mest jazz så man får väl gissa att det blir jazzstuk på det hela. Vanligtvis brukar artister som uppträder också framföra ett par låtar med anknytning till kyrkan, så vi får väl se om det blir så även den här gången, säger John Sund.

Konserten på söndag arrangeras av Slotternäs, ett bolag som ordnar spelningar och bokar artister runtom i hela Sverige. John Sund berättar att man i Gagnefs församling har goda kontakter med Slotternäs och att man även i framtiden kan förvänta sig att stora artister besöker Gagnefs kyrka.

- De tycker att Gagnefs kyrka är väldigt bra för konserter. Dels har vi väldigt bra akustik, dels tar vi så mycket som 500 personer i publik. Dessutom ligger det bra till i relation till övriga Dalarna, säger han.

Ebba försvann innan hemfärd

Vad Ebbas matte, Siv Hjelm, inte visste då hon ringde tidningen och berättade att Ebba var på väg hem var att katten försvunnit just innan avfärd från Björbo på torsdagen. I helgen fick Siv Hjelm och hennes familj det tråkiga meddelandet att Ebba fortfarande befinner sig i Björbo och man hoppas nu att någon ska ge katten ännu en chans att lifta tillbaka till sin riktiga familj i Norrland.

FREDRIKA HILLERVIK

Mer läsning

Annons