Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tokig dans med bra koreografi

Annons

Det blev en mycket trevlig tillställning häromsistens när Malungs dansstudio visade upp sitt kunnande under rubriken Tokig i dans. Skicklighet i många olika genrer kom i dagen inför en fullsmockad arena som utöver det dansanta också fick ta del av en modevisvisning.

Gymnastiksalen på Folkhögskolan kanske inte var den lokal man först kommer att tänka på som lämplig för en dansuppvisning men Dansstudion hade på ett fiffigt sätt åstadkommit en fyndigt konstruerad scenyta för sina konster.

Likaledes hade Timea Hedlund lotsat sina styrkor skickligt och väl utnyttjat de goda resurser som finns i leden. Alla gjorde fullödiga framträdanden; från de äldre deltagarnas multipla insatser i ett otal nummer med stort kunnande till den charmiga pyttegruppen i sina dalmatinerdräkter.

Låt vara att en och annan liten valp i den sistnämnda skaran slirade in i dittills oanade revir inom koreografin; det var bara charmigt. Nämnas bör också Jessica Eneroths suggestiva hiphopnummer, gjort som examensarbete och också koreograferat av dansösen själv.

Extra plus också till modevisningen, en fartfylld tillställning som också bjöd på god koreografi. Vidare guidade Andreas Hedlund auditoriet bra i sin konferencierssyssla.

Mycket positivt att evenemanget togs emot av en fullsatt arena. Det ligger åtskilliga övningstimmar och ett stort ideellt arbete bakom och förtjänade full publik uppslutning. Inga större aber kunde noteras; en malör var att ett musikinslag tillfälligt trilskades men det var inga större problem att åtgärda och i övrigt flöt den rappa showen väl.

Förhoppningsvis var dansuppvisningen ingen engångsföreteelse; det här förtjänar att bli ett återkommande evenemang.

LEIF-UNO BÄCKVALL

Mer läsning

Annons