Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Togs på bar gärning

Annons

Det var i fredags som en kvinnlig anställd vid Smedbergsskolan upptäckte hur två pojkar från årskurs nio gick fram till en bil som stod parkerad invid skolan. Hon kunde därefter se hur något hälldes över från en dunk till en mindre petflaska som de två pojkarna sedan tog med sig.

Kvinnan kontaktade rektorn som i sin tur larmade polisen. Hon gick därefter ut för att leta efter de två pojkarna som dock hade hunnit försvinna.

Kvinnan som observerat langningen kunde både ge ett signalement på personerna i bilen och hon hade även noterat bilens registreringsnummer. Efter en stunds spanande påträffade polispatrullen den misstänkta bilen i centrala Vansbro. I bilen fanns fyra män från orten varav tre är i 20-årsåldern och den fjärde i 30-årsåldern. Personerna hade hunnit med att göra sig av med dunken men den påträffades senare.

Polispatrullen återvände till skolan där även petflaskan påträffades gömd under en byggbarack.

- Vi har talat med den ene av eleverna och även med föräldrarna om det inträffade, säger Smedbergsskolans rektor, Tord Berg- qvist.

Polisen har nu skickat innehållet i dunken och petflaskan på analys.

Samtliga inblandade kommer att förhöras av polisen inom de närmaste dagarna. Det misstänkta brottet rubriceras som olovlig dryckeshantering.

GÖRAN DANIELSON

Mer läsning

Annons