Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Toftbyn dubbel segrare i kyrkbåtscupen

Annons

Det var en jämn kyrkbåtsrodd. Först rodde Stinan från Sundborn hem förstaplatsen i dam-laget på tiden 4:38:96 med Toften som tvåa på 4:39:68. En knapp sekunds marginal alltså. Tredjeplatstagarna i Lingheds-laget Skryten passerade mål-snöret med tiden 4:40:50. Men eftersom Toften plockat mest poäng totalt i cupen så tog de hem hela cupen. Segern firades med champagne i strandbrynet. Lagmedlemmarna var blöta både av svett och efter ett och annat klädsim.

- Det känns jättebra. Det hade varit pricken över i att vinna i dag men Stinan var väldigt duktiga, sa Lisa Stabi från Toften.

Det gäller att ha bra kondition och armstyrka i kyrkbåtsrodd.

- Vi har tränat tre gånger i veckan sedan isen gick, sa Lisa Stabi som också är ledare på Friskis och Svettis.

Efter vinsten fick tjejerna slappna av och titta på herrlagets final, där Toftbyn poängmässigt redan tagit hem cupsegern. Men den här gången var de inte det bästa laget. Det blev också här en jämn kamp över målsnöret där Skrytn drog det längsta strået på tiden 4:32:13. God tvåa var hemmalaget Östanvind på 4:32:28. Toften blev trea med sina 4:32:59 och Stinan slutade på 4:37:28. En trött Tomas Andersson från Toften vilade ut sig i gräset efteråt.

- Det känns lite surt att vi inte vann i dag också. Vi tappade det sista klippet helt enkelt.

Hur känns det att ha vunnit cupen?

- Det känns riktigt trevligt.

Ett hundratal personer hade kommit till Österbyn för att titta på finalen. Östansjö planteringsförening ordnade lotteri och serverade kaffe.

Nu är Svärdsjöcupen över för i år, men för vissa av deltagarna väntade Siljansrodden på söndagen.

KARIN JANSON

Mer läsning

Annons