Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tobias tar över Malungshem AB

Annons

Tobias Johansson, 33 år, från Vansbro blir från årsskiftet ny vd i bostadsbolaget Malungshem AB i Malung.

Det beslutade styrelsen för Malungshem i går. Tobias Johansson efterträder nuvarande vd:n Göran Rogström som tar pension från och med nyår.

Tobias Johansson har de senaste två åren varit platschef för Dalkia FMAB, som bland annat drivit åtta vårdcentraler åt landstinget. Tidigare hade han arbetat åt Vansbro kommun några år, samt åt bostadsbolaget Vansbrohem.

Ursprungligen kommer Tobias Johansson från Kalmar men flyttade till Dalarna och Vansbro redan 1996. De senaste två åren har han pendlat mellan sin arbetsplats som platschef i Borlänge och hemmet i Vansbro.

- Jag ska bo kvar i Vansbro och pendla mellan mitt nya arbete i Malung och Vansbro, säger Tobias Johansson som tillägger att han verkligen ser fram mot sin nya arbetsuppgift.

32 personer hade sökt vd-jobbet, som Malungshem beskrev som Västerdalarnas mest spännande jobb.

- Jag har fått en bra inblick och ser verkligen fram mot den här uppgiften, som jag tror blir både intressant och spännande, säger Tobias Johansson.

Den avgående vd:n, Göran Rogström, har haft ett dubbelt boende i Falun och Malung under de nästan fem år han basat för Malungshem AB.

- Jag slutar lite tidigare än vid pension, men jag har verkligen trivts här. Att bo på två orter och ha barn och barnbarn i Falun gjorde att jag ville sluta lite tidigare, säger Göran Rogström som emellertid ska vara kvar någon vecka efter nyår för att stötta den nye vd:n i sitt arbete.

- Vi är övertygade om att det här blir mycket bra och hoppas att det kan komma in en del nya idéer i vår verksamhet säger styrelseordföranden i Malungshem AB Hans Unander.

Mer läsning

Annons