Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tobaksspinnarstämman lockar eliten till Nås

Annons

Stämman har fiolkurs, polkakurs, konsert, dans och överraskning.

- Vi kan väl säga att det är en romantisk överraskning från Ingmarspelen, säger Karin Hagås.

Under fredagens presskonferrens presenterade Niklas Nåsander, Linnea Wallander och Karin Hagås programmet till Tobaks-spinnarstämman, som hålls under måndagen, men de kunde även presentera den nystartade Föreningen Tobaksspinnarstämman.

- Utan föreningen skulle vi nog aldrig klara att få det här i hamn, säger Nåsander och fortsätter:

- Föreningen består av 20 ideellt arbetande personer, varav tolv ingår i styrelsen, som jobbar med detta arrangemang. Men tanken är att vi ska ordna grejer även i Järna frampå, säger han.

Stämman startar redan klockan halv tre på måndagen med en fiolkurs tillsammans med Anders Rosén och klockan fem kan de som vill lära sig dansa polska göra detta i Ordenshuset, Nås.

- Kursen kostar lite, men polskaträningen och allt annat program under kvällen är gratis. Den som vill kan lägga ett frivilligt inträde, säger Linnea Wallander.

Under kvällen bjuder programmet på konsert i Ordenshuset och senare eskorteras församlingen till Skansbacken av tre hästtroskor för att dansa in natten. Även Ingmarspelen har ett ord med i bilden och bjuder på en romantisk överraskning under kvällen.

- Mer än så kan jag inte säga, säger Karin Hagås och ler lite lurigt.

Alla artisterna som spelar på konserten spelar även upp till dans under kvällen. Men kan du inte polska behöver du inte vara orolig.

- Det kommer finnas möjlighet att dansa alla möjliga danser. Detta blir den största Tobaksspinnar-stämman någonsin, säger Niklas Nåsander.

DENNIS JOHANSSON

Mer läsning

Annons