Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tjuvtittare får svettig vecka

Annons

Det blir skärpt avgiftskontroll för tv-mottagare i Malung under vecka 44. Under den veckan kommer kontrollanter att gå runt i alla bostadsområden med kundlistor för att kontrollera att man har betalat sin tv-avgift.

Enligt lagen är alla skyldiga att betala tv-avgift och den som ertappades i samband med att man gör de här kontrollerna riskerar att polisanmälas med bland annat böter som påföljd. Man kan dessutom bli skyldig att betala avgift från det datum som man köpte, hyrde eller lånade sin tv-apparat.

- De allra flesta betalar sin tv-avgift och följer därmed lagen men de som inte gör detta åker snålskjuts på andra, säger Anna Pettersson chef för marknadsavdelningen vid Radiotjänst i Kiruna.

Den skärpta avgiftskontrollen innebär att kontrollanterna använder listor över företagets kunder när man finkammar de olika bostadsområdena under kampanjperioden och de som inte finns med på dessa listor kommer att få besök av kontrollanterna. Den här kontrollen kommer att pågå i Malung under hela vecka 44 och det är flera kontrollanter som kommer att åka runt och göra kontrollerna.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons