Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tjuvstart i det fria för Falu fri

Annons

Men Idas sommarvisa och Den blomstertid nu kommer glömdes inte bort.

I går morse satte sig eleverna från Falu Frigymnasium på cyklar och mopeder och drog till KFUM-gården vid Varpan för att fira skolavslutning av ett lite annorlunda slag.

De fina kläderna och lite högtidliga minerna hade fått stanna hemma. I stället var det fritidskläder och solvargsleenden som gällde. Och samma sak var det för lärarna.

De 88 eleverna spred sig i gröngräset för att njuta och vänta på sin tur i de bollspel som pågick. Blev det för svettigt fanns Varpans svalkande vågor att tillgå.

- Det här är mycket roligare än en vanlig skolavslutning, säger Alice Mallon förtjust.

Aktiviteter skapar som bekant hunger och den stillades med en picknick i det gröna vilket eleverna tyckte var vida bättre än den vanliga skollunchen.

Efter att ha smält maten något var det dags för skolans kulturgrupp att spela upp ett sagostycke av Astrid Lindgren med prinsar och princessor, kung och drottning, kärlek och förvecklingar.

Därefter intog skolavslutningen lite högtidligare form med tal av rektor Ann-Britt Åsebol. Hon var mycket nöjd när hon såg tillbaka på frigymnasiets första år. Alla elever utom två hade trivts så bra på skolan att de stannat kvar.

- Och de har fått vara med på ett nybyggt skepp som seglat mot kända mål, säger hon.

Det enda traditionella inslaget i en skolavslutning som behållits var att sjunga Idas sommarvisa och Den blomstertid nu kommer. Men säg den skolelev som skulle vilja vara utan just de sångerna sista skoldagen. Den eleven tror jag inte finns.

Mer läsning

Annons