Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tjuvjakt efter inbrott

Annons

Enligt polisen i Dalarna misstänker man att bilen kan sättas i samband med ett inbrott i Konsumbutiken i Hällefors i Västmanland under natten.

Först efter tre och en halv timmes biljakt genom tre län kunde polisen på fredagsmorgonen gripa en misstänkt inbrottstjuv.

Men då, på en mindre väg utanför Västerås, var både stöldbyte och kumpanen borta ur bilen. Dessutom hade en av de jagande polisbilarna fått mindre krockskador, när den jagade körde på förföljarna vid en bensinstation i Köping.

Halv sex på morgonen larmade vittnen polisen när de såg hur två maskerade män lastade in säckar från Konsum i Hällefors i en svart Saab 9-5. Någon patrull från Örebro län fanns inte i närheten så tjuvarna kunde köra iväg, men en timme senare tog en bil från Dalapolisen upp jakten i Smedjebacken.

Därefter bar det av mot Västmanland, där polisen tappade bort Saaben. När den åter siktades vid Riddarhyttan och jakten fortsatte mot Köping fanns bara en man i bilen.

Vid Köping behövde han tanka, men försvann från macken och kolliderade då med en polisbil, som dock kunde fortsätta jakten. Jakten gick vidare över Hallstahammar i riktning mot Västerås, in på riksväg 53 mot Eskilstuna och sedan på mindre vägar mot Västerås.

Vid Tidö söder om Västerås kunde en polispatrull stoppa bilen strax efter klockan nio och helt odramatiskt gripa föraren. Denne visade sig vara en tungt kriminellt belastad 28-åring från Stockholmstrakten.

Enligt polisen i Örebro gick aldrig jakten i några högre hastigheter och andra trafikanter i den glesa morgontrafiken ska inte ha varit i riskzonen. (TT)

TT

Mer läsning

Annons