Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tjuvfångare belönades

Annons

Andreas Sjöberg, Jesper Lundin och Stefan Tysklind har en sak gemensamt. De har vid olika tillfällen under de senaste månaderna hjälpt polisen att lösa brott i Falun.

Därför bjöds de i går in till polishuset för att ta emot personliga tack från närpolischef Peter Karlsson och utredningschef Jan Trygg.

När Andreas Sjöberg såg två tjuvar lägga beslag på flera limpor cigaretter i en butik noterade han registreringsnumret på deras bil. När männen greps hade de ännu mer stöldgods i bilen, och dömdes sedermera till fyra månaders fängelse.

Jesper Lundin var vakt under ett sportevenemang, när han hörde en ruta krossas på Lugnetgymnasiet. Han såg två ynglingar springa därifrån, varav den ena ramlade och kunde hållas fast av en annan person. Jesper fortsatte att jaga den andra ynglingen ända bort till Scandic hotell, där han fick tag i honom. Tjuvarna hade kommit över fyra bärbara datorer i skolan, som nu kunde återbördas.

Stefan Tysklind jobbar på On-Off och såg en man som försvann ut med bland annat en dvd-spelare. Han sprang ikapp tjuven, som har dömts för flera stölder förut. Och trots att tjuven hotade Stefan med en bit av en sax tvekade han inte att övermanna honom.

- Just då tänkte jag bara att jag skulle ta fast honom. Men efteråt kan man undra om det är värt risken för en dvd-spelare, säger han.

Tjuven fick två månaders fängelse. Stefan fick tårta, blommor och medalj.

KARIN WALLÉN

Mer läsning

Annons